Gullstjerne

Gullstjerne

Gagea Lutea

Gull til vårmaten!

Mars - Mai

Høyde: 5-15 cm

  • Blad har en mild, grønn smak, litt som purrekjerne. Liljefamilien har gjerne en mild, særegen smak, men ikke utpreget aromatisk.

  • Stilk stilk har en fin tekstur og er behagelig å spise. Kan gjerne dampes forsiktig eller stekes lett. Minner om bunnen av strå eller lignende, mild søtlig mot grønn smak. Delikat og god i milde retter.

  • Blomst både lukter og smaker lett søtlig i starten av sesongen. Gullstjerne avblomstrer i midten av mai.

  • Rot Løk. Både hovedløken og småløkene som omgir den kan spises. De er rike på stivelse og kan anvendes i matlagingen for å krydre supper og gryteretter.

Husk å plukke uten løk, siden løken er basen for videre vekst neste år. Gullstjerne avblomstrer allerede i midten av mai. Hele planten visner da bort. Må ikke forveksles med små påskeliljer.

Sjekkliste for å være sikker på det du finner

Blad

Spydformede. Glatte kjøttfulle blad, ofte litt skadet i spissen fordi den trenger seg gjennom iskald jord.

Blomst

En liten gul lilje

Steder du enkelt finner løvetann

Map

Oppskrifter med bruk av Gullstjerne

Sanke

Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.

Les mer om SankePersonvernerklæring

Følg oss på sosiale medier:

Plants